woensdag 10 april 2013

Woensdag 10 april - Larrasoaña - Uterga - 33 km

7.30 uur, want de ochtendstond heeft goud in de mond. In één trek wandelden we naar Pamplona, de stad waar de stieren soms de vrije loop krijgen. Hier namen we de tijd om de kathedraal te bezoeken en beloftes na te komen. Voor buren, vrienden, familie en kennissen werden kaarsjes gebrand.

Kathedraal van Pamplona.
Vanmiddag in Pamplona heb ik nog een postpakketje naar België gestuurd met overbodige ballast - 1,3 kg!
Ik leer snel bij ;-) . Een pak lichter, trokken we om 13.30 uur verder met als doel de de berg met de windmolens - Sierra del Perdon - te overwinnen. Vier uur later hielden we halt in Utegra, na een stevige tocht van 33 km.

Welverdiende rust nu. Enfin, rust ... wassen geblazen: Maj en ik zijn allebei eens in het slijk onderuit gegaan vandaag en mogen nu de wonden likken. Maar niet getreurd, we hebben een kleine dag ingelopen op ons schema en kijken al uit naar wat komen gaat.

Foto's krijg ik voorlopig nog niet doorgestuurd. Maar voor wie toch hier een daar een sfeerbeeld wil meepikken. John en Polly, een Amerikaans koppel, houden ook een blog bij van hun tocht. Gisterenavond hebben we samen gedineerd en gaven ze me de link naar hun blog: "John and Polly on the Camino" . Rechts bij 'Recent Posts' kan je hun voorbije dagen meebeleven. John plaatst elke dag een foto of 2 naast zijn relaas.

Tot morgen.


2 opmerkingen:

  1. Hé May en Dirk, hier een welgemeende aanmoediging van een KWB-er uit Olen.
    We blijven jullie volgen, Roland

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Roland, na een week zijn we stilaan ingelopen ,de rugzak elke dag opnieuw op onze rug torsen is voorlopig het zwaarst, maar dat zal wel wennen zeker?

    BeantwoordenVerwijderen