maandag 15 april 2013

Maandag 15 april - Azofra-BeloradoVanmorgen om 7u00 vertrokken in Azofra, met een heuvelende klimdag van zo’n 30km voor de boeg. De herberg in onze voorziene stopplaats, Viloria de Rioja, bleek echter volzet. Hierdoor moesten we ruim 8km aan onze dag toevoegen en kwamen we rond 18u aan in Belorado. 

Om elf uur deze ochtend bezochten we de kathedraal van Santo Domingo de la Calzada, indrukwekkend met oosterse elementen, maar de herinnering die zal blijven is die van de kip en de haan die daar mooi vertoeven.
In de namiddag hebben we de provincie Rioja verlaten en wandelden we Burgos binnen, op het eerste zicht veel groen in alle mogelijke tinten. We hebben wel een heel eind over een eentonige grijze grindweg moeten wandelen langs de N120. In Granon kwamen we voor de tweede maal een landgenoot tegen, een dame uit het Ieperse. Op het eind hebben we een Russische jongedame (lerares Duits-Engels uit Moskou) moeten opmonteren, moe na een lange tocht werd ze hysterisch toen ze vernam dat ze ook de extra acht kilometer moest afleggen!

Enkele cijfers voor de natuurvrienden van Zoersel: 38km 694m gewandeld vandaag, dat zijn 51.592 stappen en 1022 verbruikte caloriën. We waren zo’n 11u onderweg, de staptijd zelf was 7u59min.

Morgen doen we het rustiger aan, zo’n 24 km van Belorado naar San Juan de Ortega. Stijgen en dalen, starten doen we op 770m en eindigen op 1162m.
 

2 opmerkingen:

 1. Petje af! 10/10 voor doorzettingsvermogen; 9/10 voor het genieten onderweg, en 8/10 voor de verhalen! Merci om deze te delen. De goesting begint hier de kop op te steken ;-)
  Groeten,
  Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lieve may,

  heel veel succes en plezier, geniet er van.
  groetjes loek,clara en de kinderen.

  ook heel veel succes voor de anderen

  BeantwoordenVerwijderen