dinsdag 23 april 2013

dinsdag 23 april - El Burgo Ranero - Arcahueja

Om 7u in 't donker vertrokken met een heus kikkerconcert vanuit enorme vijver naast de herberg (genaamd 'La Laguna'). De voormiddag heeft me naar Mansilla de las Mullas gevoerd, via populieren en platanen langs een geasfalteerde Camino Real. Een glooiende weg door de akkers, met op zo'n kilometer van ons een TGV-spoorlijn.In de voormiddag het dorpje Reliegos gepasseerd, getypeerd door ondergrondse woningen waarvan je enkel de schouw uit de heuvels ziet komen.  's Middags een stop in Mansilla de las Mulas, met daar de Arco de la Conceptiónen een Middeleeuwse brug over de Rio Esla. Voor de pelgrims werd er recent een nieuwe brug aangelegd, 'de Torma'.


De dagtocht van 33km eindigde -met volle zon- om 14u15 in Arcahueja, zo'n 8km voor Leon. Het plan was om tot Leon te stappen en daar morgen een rustdag in te bouwen. Maar, zeer moe -na een slapeloze nacht (snurkende russische dame)- heb ik besloten mezelf te verwennen met een tweepersoonskamer in een private herberg (www.alberguetorre.es). Dit betekent:
  • een kamer voor mezelf
  • een warme, propere douche
  • een kwartier op het toilet kunnen zitten
  • alle tijd om jezelf te scheren en de nagels te knippen
  • met de herbergier afgesproken om uit te slapen en ontbijt te nemen om 8u30.
  • en als dit nog niet voldoende luxe is: vanavond Champions League voetbal (Bayern-Barcelona) in het cafeetje hieronder!
het programma morgen: 8km tot in Leon, de stad bezoeken en vervolgens 10 km doorstappen tot in La Virgen del Camino.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten