zaterdag 13 april 2013

Vrijdag 12 april - Estella - Torres del Rio - 28 km

Weer vroeg vertrokken om 7.05 uur om 7 km verderop in Azqueta, in een lokaal barretje een stevig ontbijt te nemen. Het beloofde weer een dag vol fijne ontmoetingen te worden. We vertrokken samen met een Canadees koppel. In Azqueta deelden we de ontbijttafel met een Braziliaanse dame van 71 jaar, die de tocht  samen met haar dochter onderneemt. Ook voor hun een fijne tijd samen aangezien de dochter zelf in Miami Beach woont.

In de loop van de namiddag wandelden we een tijdje samen met een Australische dame, een Hongaarse camionchauffeur die vroeger vaak in Luik kwam lossen, een 68-jarige Noorse bloemist op pensioen die dan weer veel in Lochristi was gepasseerd om Azalea's te komen inslaan,  2 50'ers uit Moeskroen wiens zoon en dochter een koppel vormden, een Madrileen en een jong Duits koppeltje sloten de rij.

Het was een heerlijke wandeldag. Zonnig lenteweer, rond de 20 graden en kilometers groene weiden en wijngaarden om bij weg te dromen. 's Middags hebben we op het dorpsplein voor de kerk van Los Arcos onze 'bokes' gegeten en een heerlijke 'zumo de naranja' gedronken.

de kerk in Los Arcos
Om 14.45 uur zijn we dan na een tocht van een goede 28 km in Torres del Rio aangekomen, na 6 uur effectieve staptijd. We zijn ingecheckt in Casa Maria, een private 'refugio', waar we een kamer van 5 zullen delen vannacht ... en hopelijk wat nachtrust zullen kunnen inhalen. Vorige nacht deelden 18 snurkers een kamer en heb ik niet veel kunnen slapen.
                                         
Onze aankomst in Torres del Rio leverde ook een mooie herinnering op. Mays aandacht als boerin werd getrokken door een tafereel van wel 800 schapen die vrij stonden te grazen op een bergflank. Geen omheining of schrikdraad zoals bij ons en op het eerste zicht ook geen boer te bespeuren ... Tot we aan de overkant een herder zagen die samen met zijn 2 herdershonden onder een boom lag te tukken. May nam de herderstaken voor de foto dan maar even over ... Een mooi beeld om de dag mee af te sluiten.
8-kantig kerkje in Torres del Rio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten