zondag 14 april 2013

Zondag 14 april - Navarrete - Azofra 23 km

Navarrete
Navarrete
Even de cijfers: nog 577 km te gaan, reeds 230 km gedaan.
We zijn vanochtend vertrokken in Navarette waar we gisterenavond de weekendmis hebben mogen meemaken. Dit was om 20.30, volledig in het Spaans natuurlijk. Zeer mooi om zien, met meer dan 300 man, hardop zingend de mis gevierd. Nadien wordt er nog vlijtig nagekeuveld, geknuffeld en gegroet door heel het dorp. Het voelde aan als de wekelijkse misviering die wij ook vroeger mochten beleven.

Vandaag na Maj haar verjaardag (hartelijk dank voor alle leuke en lieve wensen van iedereen, zowel via digitale blogwegen als telefonisch), hebben we onze camino verder gezet. Gemiddeld doen we 31km / dag, maar het was zondag, dus iets later vertrokken. In plaats van ons normale startuur 7u, was het 8.30u toen we terug op pad waren.

Rioja wijnvelden

De route vandaag voerde ons door de mooie RIOJA streek, voor de wijnliefhebbers zeer bekend. Gisterenavond heb ik er zelf van mogen proeven en dat smaakte alvast enorm goed!
De ranken zijn al allemaal proper klaargemaakt, maar voorlopig hangt er nog niets aan. We hadden de zon aan onze zijde vandaag. Af en toe de door de bossen, zo hadden we tenminste een beetje beschutting tegen de warmte. Echter met een vlotte 20 graden en een windje erbij, hadden we allebei prijs. Verbrand dus...

Voor Maj was het zeer fijn vandaag om enkele Belgen tegen te komen. Een gepensioneerd echtpaar uit Diest heeft ons 3u vergezeld, zo konden we vlotjes in onze moedertaal converseren. Andere ontmoetingen vandaag waren 2 Nederlandse vrouwen uit de buurt van Utrecht die we een goeiedag hebben gewenst, een bende Duitse meiden van rond de 30 en een Australische vrouw die alleen onderweg was.

Ondertussen ben ikzelf een beetje van uiterlijk veranderd, baard eraf, toch even wennen aan dat nieuwe gezicht in de spiegel ;-)

Maj heeft de pech gehad om een onaangename ontmoeting te moeten beleven met een steentje in haar schoen. Resultaat? 1 paar kousen dat er door is gedraaid na 1 weekje, met een mooie blijn erbij. Vanavond komen mijn verpleegkundige vaardigheden volledig tot zijn recht, we zorgen ervoor dat ze er morgen terug helemaal staat.

Ons Spaans gaat er stilaan ook op vooruit. We zitten al op de volle 3 verstaanbare begrippen:
- Ola: Hallo!
- Buenos Dias: Goedemorgen, goeiendag!
- Bueno Camino: Goede pelgrimstocht gewenst!

Na deze 'zondagswandeling' zijn we aangekomen in Azofra en hebben we het geluk om in een zeer nieuwe en mooie herberg terecht te komen. Voor de eerste keer een studio voor 2, allemaal vrij recent en goed in orde. Fysiek gaat het ons nog goed af, zolang we de nodige nachtrust hebben komt het allemaal goed!
AZOFRA (Camino de Santiago)-Iglesia de Nuestra Señora de los Ángeles (sXVII-XVIII).
Azofra - Iglesia de Nuestra Señora de los Ángeles

2 opmerkingen:

 1. De afwas moet even wacht om dit boeiende Compostela-verhaal te lezen ! Dit is vast en zeker een tocht die je verdere leven zal blijven inspireren Geniet er nog van!
  We blijven je volgen !
  Groetjes vanuit Vorselaar.
  Guy en Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige blog Dirck, echt de moeite om te lezen en te volgen...en als het zo verder gaat kunnen we een Spaanse conversatie houden wanneer je terug bent !!
  Hou je goed en geniet ervan
  Chris

  BeantwoordenVerwijderen