dinsdag 9 april 2013

Dinsdag 9 april : Roncesvalles - Larrasoaña - 27 km

We wilden op tijd en stond vertrekken, maar om 7.00 u bleek het nog veel te donker te zijn om een steek voor ogen te zien. Uiteindelijk hebben we ons warm gedronken aan de koffie om om 8.00 uur aan te zetten.

Het heeft de ganse dag geregend. Om 10.30 uur zijn we gaan schuilen en hebben we in een locale bar een bocadillo gegeten. 13.30 uur bereikten we Zubiri, waar vele andere pelgrims reeds onderdak zochten voor de nacht. Wij besloten nog even verder te trekken en arriveerden om 15.00 uur in Larrasoaña, een klein dorpje van een 300-tal inwoners. Blij om de slijkschoenen uit te trekken en even uit te blazen van een toch niet ongevaarlijk glibberige tocht.

Het is nu bijna 19.00 uur en de klokken hebben luid geslagen. Gans het dorp heeft zich in de kerk verzameld voor de begrafenis van een van hun dorpsgenoten, een 48-jarige jonge vrouw. Een droeve, maar indrukwekkende gebeurtenis.

Straks delen we een slaapvertrek met 12 pelgrims, en weer van heel diverse pluimage: 2 Zuid-Afrikanen, een Italiaans en een Frans koppel, 2 jonge Amerikanen en nog een Zweeds koppel. Na een sobere maaltijd - soep, vis en een dessertje - zullen we weer vroeg onder de dekens kruipen, met de oordopjes in deze keer ... en dan duimen voor een goede nachtrust!

Een impressie van de de route van vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten