zaterdag 13 april 2013

Zaterdag 13 april - Los Arcos- Logroño-Navarrete

May, mijn stap-partner is jarig vandaag. We hebben besloten om de dag goed te starten en onszelf een half uur slaap cadeau te doen. We vertrokken pas om 7.45, het was nog wel een beetje killig maar stilaan kwam de zon erdoor zodat we ons petje en zonnebril moesten bovenhalen, dat deed wel deugd.
Het was een dag van puffen en blazen, gelukkig was het door de groene natuur, op een klim volgde een stevige afdaling om daarna weer sterk te stijgen, een hoogteverschil van telkens 100 meter.
Juist voor Logroño kregen we onze stempel van een 80 jarig moedertje dat voor haar huisje zat, het is al een heel lange traditie binnen deze familie, en wij hadden het geluk deze oude dame te mogen ontmoeten.


Andere pelgrims bij het stempelvrouwtje

Na een picknic en een drankje trokken we door de stad Logroño, de hoofdstad van La Rioja daar hebben we veel moeten zoeken achter de pijlen en tekens. Verder ging onze tocht door een prachtig park (zoals het Rivierenhof) waar wel duizend Spanjaarden zaten te picknicken, te genieten ...Wij trokken verder door de wijnvelden om na 33 km omstreeks 17.15 uur aan te komen in Navarrete.  
wijnvelden

 Deze keer zochten we een kleine herberg waar 18 personen kunnen slapen, voorlopig zijn wij, een Canadees en een Duits (denk ik) meisje hier de enige, maar dat kan in de loop van de avond nog veranderen. Ikzelf heb na zes nachten voor de eerste maal vijf uur aan een stuk geslapen, zalig!

5 opmerkingen:

 1. May stappartner van de Dirck gelukkige verjaardag hé, en .... blijven stappen hé.
  Den aderen Dirk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Dirck, de tocht gaat je blijkbaar goed af. Het slaapgebrek door de vele snurkers zal je later wel kunnen inhalen. Wens je stappartner May een heel gelukkige verjaardag en ook voor haar nog veel stapgenot. We zien mekaar zeker op de Scherpenheuveltocht op 25 mei. Groetjes Jan Verbruggen (Westmalle)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Jan , bedankt voor je aanmoedigingen, 's avonds geraken we soms aan een computer.
   Hier in deze herberg zijn we met 60 , morgen trekken we uit deze provincie Rioja richting Burgos en hopen we de kip en de haan in de kathedraal van San Domingo te kunnen aanschouwen als we binnen de gestelde tijd daar geraken

   Bedankt voor je interesse.

   Verwijderen
 3. Ook van de achterblijvers uit Zoersel een fijne verjaardag voor May,nog veel goei stapdagen.grt Maj

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,
  Beetje te laat maar toch nog een fijne verjaardag! Nog veel stapplezier ook voor je 'stap'- partner Jan.Ga ervoor, goed bezig.
  Groetjes Vanuit Hoogstraten
  Marcel, May, Steven, Leen, Lars en Miel.

  BeantwoordenVerwijderen