zondag 21 april 2013

Lange zondag van Fromista naar Calzadilla de la Cueza. 37 stapkilometers.

Vertrek om 7.30' ,aankomst om 16.30'.

Vanmorgen was het -4 graden Celsius, ( zeer koud zonder handschoenen).
Vertrokken met Ned ( vandaag 21 jaar geworden ) en met Sebastian uit Manchester.
Mijn goeie daad als oud-scout was Ned te trakteren op een ochtendontbijt als student met beperkt budget. Verdere ontmoeting vanmorgen waren Philip uit Parijs en onze dokter uit Aix en Provence.
' s Middags belanden we op een landbouwbeurs  in Carrios de los Condes bij het doortrekken naar de volgende plaats. ( Spijtig dat May al deze tractoren en landbouwgereedschap niet meer kon bewonderen) Later krijgt ze deze foto's allemaal te zien.
Ik vond een typische Spaanse bakkerij en heb me voor mijn zondag op Spaanse koffiekoeken getrakteerd.
Het werd warm over het middaguur , maar omdat ik niks om de hand had ben ik door de Pamaro gaan trekken. Deze  Pamaro is een lang uitgestrekte vlakte, kilometers lang , stoffig ( heet vandaag ) zonder enige beschutting.
Op deze stoffige aardeweg kwam ik Tony tegen , 67 jaar Amerikaan en z'n ganse leven vrachtpiloot geweest en over de hele wereld gevlogen. Hij kent elk continent van deze aarde, maar in Europa heeft hij z'n hart verpand aan Italië .  Deze 17 Stoffige kilometers hebben we in 3,5 uren afgestapt.
Om 16u30' kwamen we als een fata morgana in de woestijn plotseling onze eindbestemming tegen na  beklimming van een kleine heuvel
We zijn nog met onze jarige Ned aan het avondmaal begonnen
Hij is van Bulgaarse afkomst, z'n naam betekend in het Bulgaars ' geboren zondag' , kan het magischer zijn?
Vandaag is het de 21 ste april,  21 jaar geworden zijn en de blog zijn we om 21 uur aan het afsluiten bij een gebakje dat hem juist werd aangeboden door het huis.
Het was een aangename Camino-zondag dankzij de iPad van Ed  uit Apeldoorn kan ik deze zondag afsluiten met het berichtje dat het doel van opnieuw 200 km te stappen bereikt is.
We zitten juist over de helft en hebben nog 391 km te stappen en hebben er 392 km gedaan.

Bedankt aan alle blog volgers, als ik tijdens de volgende dagen nog eens op het internet kan tracht ik te antwoorden op jullie  reacties.

Groetjes van Ed en Dirck.

5 opmerkingen:

 1. Echt leuk om deze trip mee te mogen volgen vader! Ik vind het zeer jammer dat May haar voet het niet meer toeliet om verder te stappen, maar ik geloof dat ze op die stappen zeker nog zal terugkeren ;-)
  Daarbuiten zijn het allemaal mooie verhalen en zeer mooie ontmoetingen ongetwijfeld. The mind en the heart zullen van de volgende 391 kilometers ongetwijfeld nog veel kunnen genieten. Stap ze,
  Jo, Babs, Oona en Arend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dirck,
  Ik ben intussen ook onderweg naar Compostela en ik ben nu in Dinant. Ik had al enkele dagen niet meer op je blog gekeken en zie nu dat May is moeten stoppen. Echt jammer voor haar, want ze had zo naar deze tocht toegeleefd. Hogelijk kan ze op een andere keer de tocht nog eens maken. Ik wens je verder nog een voorspoedige tocht.
  Buen camion.
  Rita Aerts, Wuustwezel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Rita,

   Je stapt ook flink door , de stad Leon ligt juist achter me , het is de moeite hiervoor enige tijd uit de trekken: De gotische kathedraal is momenteel een beetje in restauratie aan de fresco's: Ben vandaag in La Virgen del camino aanbeland.
   De weersomstandigheden zijn voorlopig schitterend:
   's Morgens bij het vertrek niet te heet , goed stapweer:
   Het meest onderschatte deel van de camino is de nachten doorgeraken met al die snurkers als je een lichte slaper bent:
   Mijn oorstopjes helpen onvoldoende;

   Verwijderen
 3. Ook wij volgen je dagelijkse verslagen van je pelgrimage en wensen je alle succes en goede moed de rest van de voettocht!
  Yvo en Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag broer en schoonzus:

  Na een week nog eens aan een clavier geraakt.
  De voorbije nacht was een luxe.
  Eens 8 uur aan een stuk geslapen na enkele pintjes bij de voetbalmatch van Bayern tegen Barcelona. ( 4-0 verloren )
  Met 8 Spanjaarden in de herberg hun wedstrijd gevolgd:
  Heb ze op een pintje getrakteerd om de ontgoocheling van het verlies
  een beetje door te spoelen, bij het afscheid hebben ze me nog een
  'Bon Camino' toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen