donderdag 11 april 2013

Donderdag 11 april - Uterga - Lizarra/Estella - 28 km

Het was even geleden, maar vanmorgen overheerste er zowaar een heus lentegevoel toen we onze tocht aanvatten. Het was 7.15 uur. Vandaag hebben we groene velden vol koolzaad doorkruist, genoten van de klaprozen die hier overal in bloei staan en geflaneerd door oude olijfboomgaarden.

Pelgrims op de Puenta la Reina
Bij Puenta la Reina groetten we het beeld van 'de Stapper' die de Route Frances aanduidt. Een beetje verder   staken we via een prachtige Romeinse brug de Rio Arga over om vervolgens aan de andere oever onze voeten in het frisse water te koelen (en de bleinen te verzorgen). We deelden er onze picknick samen met een Mexicaans koppel. Heel fijne ontmoetingen allemaal wanneer ik er zo op terug denk.

'de stapper' - 'el Pelegrino'
In de namiddag begon het heerlijke weertje te keren en moesten we ons weer beter inpakken. Uiteindelijk zijn we om 15.30, na een tocht van 28 km, noodgedwongen moeten stoppen. We bereikten Lizarra/Estella,
waar we in een gemeentelijke pelgrimsherberg een bed vonden. Hier verblijven vannacht een 100-tal mensen van weer veel verschillende nationaliteiten. De ontmoetingen van vandaag even snel overlopen : 3 Amerikaanse dames op Tram 6, 2 Canadese 50'ers en een Zuid-Koreaans jong koppeltje.

De ontmoeting die me echter het meeste zal bijblijven is die met een Australische jaargenoot van me. Hij maakte de volgende bedenking: hij vond het treffend dat hier 2 jonge 60'ers elkaar ontmoeten, die 60 jaar geleden in hetzelfde jaargetijde door hun moeders werden gedragen, zij het elk aan de andere kant van onze aardbol. En hoe die wereld nu op haar kop staat, zoals wij aan onze zijde net de koudste winter in decennia doormaakten, terwijl zij op hetzelfde moment bossen in vlammen zagen opgaan, omdat zij de heetste zomer doormaakten sinds de ontdekking van Australië door James Cook.

Ik hoop dat de vermoeide benen en de fijne ontmoetingen me vannacht een goede nachtrust zullen bezorgen, want waar we ook komen, het lijkt wel of alle stappers ook ongegeneerde snurkers zijn ;-)

2 opmerkingen:

 1. Alles loopt lekker zie ik! Nog maar een kleine 700 kilometer te gaan ;-)
  Arend en Oona volgen het hier ook een beetje mee, en wensen hun vake en Maj veel plezier toe op hun avontuur.

  Groeten uit Borgerhout,
  Jo, Babs, Oona & Arend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo lieve familie , voor het eerst even aan de computer kunnen zitten op een schappelijk uur.
  Bedankt voor alle hulp uit Borgerhout om de blog teksttueel
  bijna dagelijks te updaten, groetjes, May ligt al vanaf 7 uur in bed.

  BeantwoordenVerwijderen