donderdag 18 april 2013

Dagje Burgos, May moet noodgedwongen afhaken.

May's linker ondervoet vertoonde een blaar van haar hiel tot haar middenvoet van meer dan 10 cm lang en 3 cm breed. De nodige verzorgingen uitgevoerd, maar stappen is er niet meer bij.
Ze kan enkel op haar tenen steunen en dient bij elke stap haar knie te plooien.
Om 8 uur wordt je uit de Albergue uitgezet , met veel moeite zijn we naar een algemeen busstation gestapt en hebben we bij de firma ALSA een terugreis voor May kunnen boeken met deze maatschappij.
Omdat ze boven de 65 j is kreeg ze korting en mag ze rechtstreeks naar Antwerpen voor € 109.
We hebben vanochtend een terrasje gedaan met een smakelijk ontbijt van boccadillo's , de kathedraal bezocht in de nabijheid van onze albergue , 's middags nog een kleinigheid gegeten en om 13 uur kon ik terug inboeken voor een nieuwe overnachting voor mezelf.
Met handen en voeten uitleg kreeg ik May nog naar binnen voor een douche en laatste verbandwissel.
Ons gezamelijk spiritueel afscheid gebeurd in de kathedraal om 19u30' , dan is er pelgrimsmis.
Om 21u15' breng ik haar naar het centraal busstation om dan zo snel mogelijk trachten te slapen.
May komt dan vrijdag tussen 17 en 18 uur in Antwerpen aan.
Vorige nacht lag ik samen met May in een compartiment van 4 personen , hier was een Spanjaard van ongeveer 50 jaar bij ( goed in het vlees  zouden we thuis zeggen ) die ongeveer tussen de 60 tot 90 decibels kon produceren. Ondertussen verdraag ik geen oorstopjes , dus is het een ganse nacht je lichaam laten rusten met tussenin de hoop dat je enkele hazentukjes lukt van een aantal minuutjes.
De rest van de camino zal met andere ontmoetingen van mensen worden.
Mijn hoop is dat May's voet de juiste verzorgingen en rust kunnen krijgen als ze terug thuis is .

Groetjes van een rustende May en een typende Dirck
Tot kijk.

3 opmerkingen:

 1. Dit is heel zuur om te lezen. Je stappartner kwijt. Maar ik ben ervan overtuigd dat je nog 1001 leuke, fijne, interessante ontmoetingen zal hebben op je camino.
  Het klinkt allemaal alvast fantastisch mooi!

  succes Vader!

  groetjes,
  Wim, Caro en Fiene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met veel spijt hebben we de opgave van je stappartner vernomen . Maar wij zijn ervan overtuigd dat je onderweg naar je doel nog vele ontmoetingen met caminos zal hebben die de moeite zullen zijn.Moed houden en blijven stappen.

  Familie Mol

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is wel degelijk May Damen uit Wuustwezel die de tocht begon samen met Dirck,ik Maj Willekens zit hier veilig thuis en volg zoals jullie de wedervaren van May en Dirck op de blog.(In de nieuwsbrief van de gemeente word May als de echtgenote voorgesteld)

  BeantwoordenVerwijderen