woensdag 1 mei 2013

1 mei 2013 - A Brea - San Xiao Don Camino

Vanmorgen rond 8u ontbeten en rustig gestart om 8u30. Vanuit A Brea (vlakbij het dorpje Morgade) trek ik vandaag tot in San Xiao Don Camino (dat is enkele kilometers voorbij Palas de Rei).

terug moeten vertrekken in m'n regenkledij, een druilerige mist zorgde ervoor dat ik tot halverwege de voormiddag geen landschap heb kunnen zien... De eerste uren met enkele mensen gesproken (Deborah uit San Fransisco, een koppel uit Argentinië en een Spaans koppel). Niet veel later m'n eerste 'kwaaie' ontmoeting gehad... 't was een schoon zicht, een oude spaanse boer die z'n hooi met een lange riek vanuit de hoge schuur naar de wei aan de overkant van de weg moest krijgen. Toen ik dit wou vastleggen met 'n foto, werd dat beantwoord met een hoop onverstaanbare spaanse vloeken... Dus fototoestel weggeborgen en er flink de pas in gezet (voordat hij met z'n riek in de achtervolging zou gaan)!

Rond 11u het stuwmeer van Belesar overgestoken en toegekomen in Portomarin. Na de middag een leuke klimroute, maar uiteindelijk begon de Camino meer op Echternach te trekken... Deze laatste etappes zijn enorm druk, de route zit vol met Spanjaarden die de laatste 100km doen!


 

Tegen de middag was de mist verdwenen, rond 15u is het een beetje opengetrokken. Wat er toen te zien was: we lopen door Alagua, een vengebied met stapstenen. Onderweg komen je overal Hórreos tegen, gallische bouwsels uit natuursteen die dienen om maïs op te slaan.

Om 17u30 toegekomen in San Xiao Don Camino.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten